Welcome
Welcome to <strong>منتظرین</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

بقچه جهادی

هر ایده عملیاتی که درباره کارهای قابل اجرا ذیل بحث فرهنگی داخلی دارید را در این قسمت مطرح کنید. لطفا هر ایده را در قالب یک موضوع (تاپیک) مجزا ارسال کنید تا راحت تر فرصت بحث و نقد فراهم شود.

بقچه جهادی

Postby mmasih on Sun Jan 20, 2008 3:00 am

جاهای دیگر دیده ام که معمولا یک ویژه نامه ای تهیه می کنند و ابتدای سفر به دست بچه ها می دهند. این کار می تواند گسترده تر هم بشود و به جای یک ویژه نامه یک بسته ویژه را تهیه کرد. و در آغاز سفر بین بچه ها توزیع کرد که بنده اجالتا از این بسته به عنوان بقچه جهادی اسم می برم.
از چیزهایی که می توان داخل این بسته گنجاند عبارت است از:

1- دفترچه خاطرات و خودکار:
یکی از کارهایی که جاهای دیگر هم تجربه شده است این است که خاطرات روزانه و تجربیات بچه ها را جمع آوری نموده و بعدا منتخبی از آنها را منتشر می کنند. این کار در بحث مستند سازی اردو اهمیت بسزایی دارد.
برای آنکه یک روحیه عمومی برای انجام این کار بین بچه ها به وجود بیاید یکی از کارها این است که یک دفترچه خاطراتی بین بچه های اردو توزیع شود و از آنها بخواهیم خاطرات خود در طول سفر را در آن بنویسند و در انتهای سفر این دفترچه ها را جمع آوری کنیم.
برای آنکه روحیه و شور عمومی خاطره نویسی تقویت می شود می توان به این دفترچه یک عنوان خاص هم داد مثلا «جهادی نامه» و یا خودکارهایی با آرم حک شده اردوی جهادی را در کنار این جهادی نامه توزیع نماییم.
مسئلهٌ: این مسئلهٌ که می خوام بگم به نظرم آن قدر در به فعلیت رسیدن برنامه هایمان موثر است که بنا دارم مدام و ذیل اکثر ایده ها تکرارش کنم از این قرار: یک هسته اصلی از خود ما و مسئولین اردو وافراد شاخص و تاثیرگذار اردو باید به طور کاملا جدی و مومنانه! برای نوشتن خاطرات و تجربیاتشان اهتمام داشته باشند تا سایرین هم ترغیب بشوند. وگرنه نتیجه همان می شود که در اردوی تابستان پارسال شد.

2- ویژه نامه ها:
اولا که بقچه جهادی لازم نیست تنها یک نشریه یا ویژه نامه داشته باشد.بلکه می توان چند نشریه و یژه نامه تهیه کرد که هر یک به موضوعی می پردازد.
یکی از موضوعاتی که می تواند محور این ویژه نامه ها قرار بگیرد خلاصه ای از نظریات شهید مطهری پیرامون هجرت و جهاد است که سخنرانی های مربوط به این دو موضوع در همان سی دی هایی (لوح های فشرده دایروی براق!) که در اردوی مشهد اخیر توزیع شد موجود است.
بنابراین یک بنده خدایی باید بنشیند و این چند سخنرانی که 4 تا یا 5 تا بیستر نیست گوش بدهد و نکات کلیدی این سخنرانی ها را به صورت جملات و عبارات کوتاه دربیاورد. و همه آنها را به صورت یک ویژه نامه در کنار هم قرار دهد. با توجه به اینکه متاسفانه اغلب ما حال و حوصله خواندن متون طولانی را نداریم، اینکه این ویژه نامه به صورت عبارت های کوتاه و کلیدی باشد باید مورد تاکید قرار بگیرد.
بدین ترتیب خواننده این ویژه نامه می تواند در یکی دو صفحه با کلیت مفهوم هجرت و جهاد از دیدگاه شهید مطهری آشنا شود. علاوه بر شهید مطهری دیگرانی هم هستند که در این اردو و یا در اردوهای دیگر می شود روی نظراتشان کار کرد.

3- جزوه ای با نام 1 دقیقه تا ملکوت:
علی القاعده این مورد شماره 3 را باید ذیل همون مورد 2 که درباره ویژه نامه بود جاسازی می کردم اما فعلا خیلی تو بند این چیزها نباشیم به تر است.
اردوی جهادی اول خاطرم هست تعدادی از بچه ها بودند که هر شب اردو نماز شب می خواندند. و همین کار یک روحیه مثبتی در همه بچه ها ایجاد می کرد. و مثلا خود من اگرچه جزو این تعداد نبودم ولی همین که می دیدم در آن اردو در کنار یک چنین عده ای هستم برایم شیرین بود و به قول آقای مسیح تهرانی (مسئول اردوی اول) این کار آنها بار معنوی اردوی جهادی را افزایش می داد.
بنابراین چه خوب است که یک عده ای از بچه ها اولا با نیت قربتا الی الله و ثانیا با هدف ایجاد یک رویه خوب که از مختصات اردوی جهادی باشد تصمیم بگیرند در یک حرکت هماهنگ همگی این کار را انجام بدهند.
خوب حالا این ها که گفتم چه ربطی داشت به بقچه جهادی؟ ربطش اینجاست که در کنار این کارو شاید به عنوان مقدمه آن می توان جزوه ای با نام پیشنهادی «1 دقیقه تا ملکوت» تهیه کرد و در بقچه جا داد که روش نماز شب خواندن را از ساده ترین روش (یک رکعت 1 دقیقه ای) تا روش های طولانی تر آن توضیح دهد و فضایل و برکات آن را هم متذکر بشود.
این جزوه برای برخی جنبه آموزشی دارد برای برخی جنبه یادآوری و برای برخی هم جنبه تاکید.
محمد هلاجیان
mmasih
Site Admin

Postby meghdad82 on Tue Jan 22, 2008 4:04 pm

سلام علیکم،

چند نکته:

1- چون این ایده ها به نظرم خیلی خوبه و حتی عملی شدن یکیش هم مثبته،
رو همشون نظر نمی گذارم.

2- اون چیزی که تا حالا شاید کمتر مطرح شده
حضور افراد موثر با برنامه ریزی مناسب تو اردو می باشد.
برنامه ها هم بهتره محور مناسبی داشته باشند و فقط برنامه های پراکندۀ خوب برگزار نشه.

3- در مورد اردوی تابستون پارسال؛
من نمی تونم خوب تحلیلش کنم.
شاید بد نباشه به عنوان یه نمونه روی نقاط ضعفش صحبت کنیم
تا ایشالله در برگزاری اردوهای آینده تکرار بشه.

خوتون می دونید که من روش تعصبی ندارم،
خیلی هم موافق برگزاریش نبودم.
با اون شرایط با کیفیت خیلی پایین تر از اون هم بهش راضی بودم.
خدا رو شکر می کنم که چند تا دستاورد خوب داشت و خیلی هم اتفاق بدی توش یادم نیست.
اگه صلاح دونستید خیلی خوشحال میشم مجدداً نکاتش رو یادآوری کنید.

4- اتفاقات مثبت در اردو از برنامۀ سالانه شکل می گیره.
خوبه روی برنامه های مستمر سالانه بیشتر سرمایه گذاری کنیم.

یا حسین
مسعود مسیح تهرانی
meghdad82
Site Admin

Postby mmasih on Wed Jan 23, 2008 1:47 am

1- اشاره ای که در متن این ایده به اردوی تابستان پارسال کردم فقط در مورد قضیه دفترچه خاطرات بود.
آنجا هم همین ایده را اجرا کردیم اما چون یک هسته اصلی از بچه ها که به این کار التزام عملی داشته باشند وجود نداشت. بقیه هم نگاه می کردند می دیدند خیلی انگار این کار جدی نیست. به خاطر همین بحث خاطره نویسی و تجربه نویسی جدی گرفته نشد و آخر سر هم بچه ها دفترچه ها را با خودشان بردند.
درباره نقد اردوی تابستان پارسال هم به نظرم عده مشکلی که بود این بود که اکثر کسانی که از قبل به عنوان مسئول انتخاب شده بودند. در یک اقدام غیر منتظره نیامدند. و ما مجبور شدیم در همان روز اول اردو دوباره مسئول تعیین کنیم!

2- در مورد مدیریت فعالیت های فرهنگی اردو به نظر بنده ما نه باید از کلیات غافل بشیم و نه از جزئیات.
علت این که دو بخش "ایده های عملیاتی" و "کلیات" در نظر گرفته شده است هم همین است.
با توجه به فرصت های محدودی که در فعالیت های دانشجویی وجود دارد ضمن اینکه باید درباره محورها و کلیات بحث کنیم همزمان لازم است که ایده های عملی ای را هم برای اجرا در اردو مطرح کنیم.
خود بنده سعی ام این بوده است که این ایده های عملیاتی که مطرح می کنم کار پراکنده نباشد و هم جهت با همان محور ها و کلیاتی که در بحث جهادی شناخته ام باشد.
این که ما کارهای جزئی و این که بالاخره تو اردو می خواهیم چه کار بکنیم را تعطیل کنیم تا زمانی که محورها را کامل بشناسیم. به نظرم عملی نیست بلکه باید همین طور که محورها را می شناسیم و می شناسانیم حول و حوش همین محورها ایده های عملیاتی مان را هم بدهیم.
محمد هلاجیان
mmasih
Site Admin

چی چی بنویسیم داخل این جهادی نامه؟!

Postby mmasih on Wed Jan 23, 2008 2:03 am

چیزهایی که انتظار داریم بچه ها در "جهادی نامه" شان بنویسند:

1- انتقادات و راهکارهای پیشنهادی:
هرچند ما داخل اردو جلسه می گذاریم ولی خوب است اگر خود بچه ها در طول اردو هر حرف و انتقادی که به ذهنشان رسید را بنویسند. تا بعدا مسئول مستندسازی اردو این حرف ها را جمع بندی کند و به دست مسئول اردو بدهد.

2- تجربیات و شناخت از منطقه:
هر کدام از مایی که در اردو شرکت می کنیم در جریان اردو یک تجربه هایی از منطقه و مردم آن بدست می آوریم که هم برای اردوهای بعدی خود ما در آن منطقه مفید است. و هم برای گروه های جهادی دیگری که در آینده به این منطقه خواهند آمد.

3- همان خاطره های جالب یا قابل تاملی که برایمان اتفاق می افتد و گاهی در نشریه و وبلاگ از آن استفاده می کنیم.
محمد هلاجیان
mmasih
Site Admin

Return to ایده های قابل اجرا